Tapahtumat

Hiihto- ja ulkoilupäivä Messilässä 14.3.2015
Hiihto- ja ulkoilupäivä Messilässä 14.3.2015
Hiihto- ja ulkoilupäivä Messilässä 14.3.2015
Golf-kisojen palkinnot 2013
Golf-kisojen sartti 2013
Marraskuun After Work
Akateeminen Wappu 2012

 

EMME PÄIVITÄ ENÄÄ TÄTÄ TAPAHTUMASIVUA. LISÄÄ TAPAHTUMISTA YHDISTYKSEMME FACEBOOK-SIVUILTA TAI SUOMEN EKONOMIEN TAPAHTUMAKALENTERISTA: 
https://tapahtumat.ekonomit.fi/

 

 

TULEVIA TAPAHTUMIA

 

Tilikokous 23.3.2017

 

Tervetuloa Lahden Seudun Ekonomien sääntömääräiseen tilikokoukseen  ja Mediatalo Esan yritysvierailulle 23.3.2017 klo 18.00 Mediatalo Esan tiloihin (Ilmarisentie 7). 

Kokouksessa käsitellään LSE:n 70v. juhlavuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. Kokouksen materiaalit, kutsu ja toimintakertomus löytyvät Lahden Seudun Ekonomien kotisivuilta www.lahdenseudunekonomit.fi. 

Kokouksen jälkeen Mediatalo Esan liiketoimintajohtaja Jarkko Haukilahti esittelee yrityksen toimintaa ja tulevaisuuden näkymiä. Tapahtumassa on kahvitarjoilu ja pientä syötävää. 

 

LAHDEN SEUDUN EKONOMIT R.Y.

Sääntömääräinen tilikokous

Aika:    Torstai 23.3.2017 klo 18.00

Paikka: Mediatalo ESA, Ilmarisentie 7, Lahti


Asialista

1.    Kokouksen avaus

2.    Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

3.    Esityslistan hyväksyminen

4.    Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan valinta

5.    Vuosikertomuksen 2016 esittely

6.    Tilinpäätöksen 31.12.2016 esittely
- Tilintarkastuskertomus
- Vastuuvapauden myöntäminen

7.    Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!

 

Vuosijuhlat 12.11.2016

 

Vuosijuhlat juhlitaan 12.11.2016 Sibeliustalossa ja samana päivänä isännöimme Suomen Ekonomien syysliittokokousta. Vuosijuhlien ilmoittautuminen avataan lähempänä varsinaisia vuosijuhlia.

 

 

MENNEITÄ TAPAHTUMIA

 

Talousseminaari 2016

 

Talousseminaarin ohjelma 28.1.2016

17.30 – 18.00 Kahvit ja iltapalaa Ravintola Voitossa, Lahden urheilukeskus (Salpausselänkatu 8)

18.00 alkaen Juhlavuoden avaus
Lahden Seudun Ekonomien puheenjohtaja Tommi Ellonen
Suomen talous – menestystekijät tulevaisuudessa
Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies
Kohti taloudellisesti, sosiaalisesti ja moraalisesti kestävää Suomea
Aalto yliopiston tutkimusjohtaja Mika Aaltonen
Lahti – Uusia kasvun eväitä
Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman

n. 20.00 Tilaisuus päättyy


Pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon talouseminaariin osoitteessa https://tapahtumat.ekonomit.fi. Tapahtuma on avoin ja ilmainen kaikille Suomen Ekonomien jäsenille.

 

Syyskokous  18.11.

Syyskokous Suomen moottoripyörämuseolla 18.11.

 

Lahden Ursa Tähtitorni vierailu 4.11.

Vierailu tähtitornissa  pitää sisällään videotykkiesityksen, tähtitorniin tutustumisen ja kaukoputkella katselun sääolosuhteiden mukaan Pilvisäällä tähtiä ei näy.

Tähtitornin yläkerroksissa on talviaikana ulkolämpötila,  joten lämmintä vaatetta kannattaa ottaa päälle,  ettei tule kylmä.  Kulku tähtitorniin tapahtuu  jyrkähköjä metalli rappusia pitkin, joten tapahtuma  ei sovellu henkilöille, joilla liikkumis esteitä.

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen, koska ryhmän maksimikoko on rajattu.  Tapahtumassa ei ole tarjoilua.  Tapahtuma on myös avecille.  Sitovat ilmoittautumiset 18.10 mennessä.

Tapaamme tornin juurella klo 18.50, josta meidät ohjataan eteenpäin.

 

Yritysvierailu Fazerin leipomolle Lahteen 28.10.

Yritysvierailu Lahden leipomolle. Isäntänä Tekninen johtaja Jani Heinonen. Tilaisuudessa kerrotaan leipomotoimialasta ja Lahden yksikön toiminnasta. Lisäksi tutustutaan leipomon tuotantoprosesseihin. Tilaisuuteen mahtuu max. 20 jäsentä. Pulla ja kahvitarjoilu.

 

Suomen Ekonomien koulutus: 3.11. Talouden tunnusluvut tutuiksi

Suomen Ekonomit järjestää käytännönläheisen talous-koulutuksen, joka sopii kaikille.

Jokaisen vastuullisessa tehtävässä toimivan on syytä ymmärtää yrityksen talouden kokonaisuutta ja eri osatekijöiden vaikutusta toisiinsa. Tässä koulutuksessa keskitytään nimenomaan asioiden ymmärtämiseen, ei niinkään mekaaniseen tunnuslukujen tms. laskemiseen. Asioista puhutaan selvällä suomen kielellä ja hyvin käytännönläheisesti, huumoriakaan unohtamatta. Tasovaatimuksia ei ole.

 

Cavatast 2015 Barcelonassa lauantaina 3.10.2015

Makuelämykset kutsuivat tänäkin vuonna Barcelonassa ja maan virallisella cava-alueella Sant Sadurnissa.

 

LSEn Golf-kisat 28.8.

Tänä vuonna palaamme vuoden 2012 kisa-areenalle LG:n kentälle Takkulaan.

Kisamaksuun sisältyy green fee, keittolounas pelin jälkeen, saunatilojen käyttö sekä tietysti mainetta ja kunniaa. Jo kahtena vuonna peräkkäin pb-voitto on mennyt Anssi Ruopurolle. Joko tänä vuonna löytyy haastaja Anssille ja uusi nimi kaiverretaan pokaalin kylkeen?

Sarjat jotka pelataan ovat ainakin pistebogey (max tasoitus 36), hcp-scratch sekä erikseen ilmoitettavat erikoiskilpailut.

Myös naiset nyt sankoin joukoin ilmoittautumaan, että saadaan kahden vuoden tauon jälkeen myös naisten sarja pelattua.

Myrskyluodon Maija 11.9.

Anni Blomqvistin MYRSKYLUODON MAIJA on suomalainen musikaali selviytymisestä ja elinikäisestä rakkaudesta

Maija on oman aikansa nainen: alistettu, pakkonaitettu ja kohtaloonsa alistuva. Herran pelossa elävällä Maijalla on kuitenkin onnea: hänet nai hyvä mies. Jannen ja Maijan avioliitosta kehkeytyy suuri rakkaustarina, johon mahtuu niin menetyksiä kuin onnen hetkiä. Tarina muistuttaa nykykatsojaa monista kadotetuista asioista. Maija ja Janne elävät jatkuvassa suhteessa luontoon, ja välillä niukkuus jalostuu rikkaudeksi. Eikä yhteisö käännä selkäänsä etenkään silloin, kun menee huonosti.

Tapaamme teatterilla myöhemmin ilmoitattavassa paikassa klo 18.30.

After Work / Etkot Myrskyluodon Maija 11.9.

Ennen Teatteriesitystä kokoonnumme Etkoille Teerenpeli- ravintolaan.  Huomioithan, että Etkoille on oma ilmoittautumisensa.

Voit osallistua myös vain etkoille vaikka et tulisi teatteriin!

1.5. Akateeminen Wappu

Lahden akateemiset järjestöt juhlivat yhdessä iloisesti vappua Seurahuoneen Hämesalissa herkullisen buffet-pöydän äärellä vappupäivänä klo 14.30 alkaen. Hämesali on yksityistilaisuutenamme klo 18.00 saakka.

• Buffet Seurahuoneen tunnettuun tyyliin
• Teekkarikvartetti ja yhteislaulua
• Parketti vapaana - tanssia

Iloisen akateemisen vapun tarjoavat: Lahden Akateemiset Urheilijat (LAU), Lahden
Diplomi-insinöörit ja arkkitehdit ry (LDIARY), Lahden Lakimiesyhdistys (LL) ja Lahden
Seudun Ekonomit (LSE).

22.4.2015 Galleriakierros

Galleriakierroksella tutustutaan kahteen ajankohtaiseen näyttelyyn. Tapahtuma alkaa kokoontumalla klo 17 Galleria Aila Seppälässä, osoitteessa Kauppakatu 2. Aila Seppälä kertoo yrityksensä perustamisesta, galleristin työstä ja töiden kehystyksestä. Esillä on taitelija Kaisu Sirviön grafiikkaa.
 
Tämän jälkeen siirrytään Lahden Taitelijaseuran Uusi Kipinä -galleriaan, jonka näyttelytiloissa on Lulu Jokisen, Viivi Kiiskisen, Salla Lahtisen ja Jenni Sokuran töitä. Lisäksi galleriassa on runsaasti Lahden Taiteilijaseuran jäsenten töitä. Paikan päällä myös kerrotaan myös taidelainaamon toiminnasta. Uudessa Kipinässä tarjolla kahvia/teetä ja pullaa.

 

6.5.2015 Mindfulness työssä

Suomen Ekonomien koulutus, Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone, Aleksanterinkatu 14
Mitä on Mindfulness ja miten se vaikuttaa? Miten sitä hyödynnetään organisaatioissa ja oman työn hallinnassa? Miten Mindfulness mahtuu osaksi omaa arkea?
Tässä koulutuksessa tutustumme kokemuksellisesti Mindfulness-teemaan ja lyhyisiin käytännönläheisiin menetelmiin, joita voit ottaa käyttöön työn tekemisen keskellä. Saat mukaasi myös CD:n, jonka avulla voit tehdä pidempiäkin harjoitteita.
Mindfulness-taitojen (suom. tietoisuustaidot) on todettu kehittävän kykyä saavuttaa rentoa tuloksellisuutta, keskittyä nykyhetkeen, päästää irti asioista, joihin ei voi vaikuttaa, hallita stressiä ja lisätä omaa hyvinvointia.

25.3. Tilikokous Mukkulan kartanossa

Lahden Seudun Ekonomien tilikokous pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 18:30 Mukkulan Kartanossa. Kokouksessa käsitellään vuoden 2014 toimintakertomus ja tilinpäätös. Virallinen kutsu tapahtumaan tulee myöhemmin, mutta ilmoittaudu jo nyt mukaan kiinnostavaan iltaan.


Kokouksen yhteydessä saamme vieraaksi Suomen Ekonomien puheenjohtajan Timo Saranpään. Hän tulee kertomaan meille Suomen Ekonomien juhlavuodesta ja brändiuudistuksesta, mitä brändiuudistuksella haetaan sekä millainen on jatkuvasti kehittyvä Ekonomiyhteisö nyt ja tulevaisuudessa. Tämä on hyvä tilaisuus päästä keskustelemaan liiton puheenjohtajan kanssa.


Jäsenistöllä on lisäksi ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua tammikuussa avattuun Mukkulan Kartanoon ensimmäisten joukossa. Uudistettuja tiloja esittelee ravintola-alalla meritoitunut kartanon isäntä Aki Keskitalo. Lisäksi Aki kertoo Vanajanlinna Groupin tulevaisuuden suunnitelmista sekä kartanon mahdollisuuksista erilaisten tilaisuuksien  järjestämiseksi.


Tapahtumassa tarjotaan jäsenistölle maittava ruoka kokouksen ja esittelyn jälkeen.

21.3. Teatterimatka Hämeenlinnaan: SIBELIUS - KOHTALON YHTEYDET

Lähde mukaan Lahden Seudun ekonomit ry:n kulttuurimatkalle perehtymään teokseen Sibelius - Kohtalon yhteydet.
 
Sibelius – Kohtalon yhteydet kertoo suuren luovan hengen vaikutuksesta oman aikansa historiaan ja meihin, tuleviin sukupolviin. Näytelmä kertoo ihmisen ikuisesta kaipuusta johonkin suurempaan, sfäärien musiikkiin. Jean Sibeliuksen roolissa nähdään Ilkka Heiskanen. Käsikirjoitus on Antti Vihisen ja ohjauksesta vastaa Sakari Kirjavainen. Näytelmä saa ensi-iltansa Hämeenlinnan kaupunginteatterissa 12.2.2015.

Lahden Seudun Ekonomit järjestää mahdollisuuden tutustua tähän aikamme legendaan lauantaina 21.3.2015 klo 18.00 alkavassa esityksessä. Esityspaikka Hämeenlinnan kaupunginteatteri, Keinusaarentie 5.

 

14.3. Hiihto- ja laskettelutapahtuma Messilässä

Tervetuloa viettämään keväistä, vapaamuotoista virkistyspäivää Messilään lauantaina 14.3. Mahdollisuus valintanne mukaan lasketella, hiihtää tai pulkkailla Messilän upeissa puitteissa. Järjestämme yhteisen buffet-ruokailun Kartanon ravintolassa klo 13.00.


Tapahtuman hinta määräytyy valitsemanne aktiviteetin mukaan. Hissilipulla pääset laskettelemaan hienoihin Messilän rinteisiin. Pikkukylässä voit pulkkailla ja lasketella mattohissin viedessä ylös. Mikäli omistat kausikortin, voit luonnollisesti käyttää sitä. Keycard sisältyy hintaan. Ilmainen pulkkamäki sijaisee laskettelukeskuksen tien toisella puolella. Ohjattu hiihtoretki Tapanilan hiihtomajan suuntaan lähtee Messilän kellotapulin luota klo 11.00. Hiihtoretken pituus on n. 10 kilometriä rauhallisesti hiihdellen ja pysähtyen Tapanilan hiihtomajalla.

 

13.2. After Work

Tervetuloa ystävänpäivä After Workiin!

After work pidetään Lahden Seurahuoneella Piazzassa klo 17-19. Ohjelmassa on uuden Ekonomibrändin esittely ja vapaamuotoista keskustelua uudesta brändistä.

Lisäksi paikalla ovat Lahden Seudun Ekonomien hallituksen jäsenet, jotka esittelevät itsensä. Tule kuulemaan tarinoita ekonomeista ja maistelemaan uutta brändiä.

Tarjolla lasillinen brändiä sekä pientä naposteltavaa.

Ystävänpäivän kunniaksi ota myös ystäväsi mukaan!

 

31.1. Lahden Kaupungin teatteri KATSASTUS

 

Pikkujoulut 12.12.2014 ravintola Taivaanranta

 

18.11.2014 Vaalikokous  ja elokuva MIelensäpahoittaja, Finnkino

 

Viisi valintaa huipputuloksekkuuteen SEFE-koulutus 6.11.2014

 

Perhepäivä 11.10.2014 Vierumäki

 

Cavatast Barcelona 4.10.2014

 

Chicago Lahden kaupunginteatteri 12.9.2014

 

After work Lahden Seurahuone  12.9.2014

mukana Koskisen Oy

 

LSE:n Golf mestaruuskisat Vääksy Kanava Golf 29.8.2014

 

Kesäteatteri Myllysaari 30.7.2014 Elämysloma

 

After Work Teerenranta 13.6.2014

 

Sefe Ekonomigolf  6.6.2014

 

Särkänniemeen Särkänniemeen  24.5.2014

 

SEFE Monipaikkainen hajautettu työ 22.5.2014 Scandicissa

 

Vapputapahtuma Lahden Seurahuoneen Hämesalissa 1.5.2014

 

After Work Bryggassa 11.4.2014

 

 

Sääntömääräinen tilikokous 26.3.2014  Lahti, Lahden tiedepuisto

Illan aikana Marian Vainiomäki LADECista vei meidät tiedepuiston esittelykierrokselle,  Päivi Pulkki ja Paula Ahokanto Hämeen Kauppakamarista kertoivat kauppakamarin ajankohtaisista asioista ja Mikko Nurminen LADECista piti Promoton esittelyn.

 

After Work 14.3.2014  Lahden Seurahuoneen kierros

opastajana Risto Turunen

 

Mäkimonttu tapahtuma 6.3.2014

Illan isäntänä  Mika Bono

 

Kersantti Karoliina  20.2.2014

Hämeenlinnan teatteri

 

After Work  14.2.2014 Lahden Seurahuoneen Piazzalla

Mainostoimisto Ilme mukana

 

Korismatsi: Namika - Bisons 29.1.2014  Lahden Suurhallissa

 

 

Joulukuun After Work ja pikkujoulut 13.12.2013

 

 

Viinitasting espanjalaiset pientilaviinit 5.12.

 

 

Vaalikokous ja yritysvierailu 14.11.2013

Lahti, Sandvik Mining and Construction Oy, Taivalkatu 8

 

West Side Story

Aika: 31.10.2013 klo 19:00

Paikka: Lahden kaupunginteatteri

 

After Work 6.9.2013 klo 17-19

Lahden Seurahuoneen Piazza-ravintola

 

9.10.2013 Kuka, mitä häh -musikaali

Sibeliustalolle koimme huikean Sleepy Sleepers musikaalin. Meno oli kovaa ja räävitöntä kunnon Sliippari-tyyliin.

 

26.9. Lisämyynnillä huipputuloksiin

Jukka Rantalan, Balentor Oy, koulutus Seurahuoneella
 

LSE:n golfmestaruuskisat Messilässä 30.8.2013

Hollola, Messilä Golf

Kenttänä tänä vuonna Messilä Golf ja mestaruus ratkaistiin 30.8.2013.  Kiertopalkinnon voitti tällä kertaa Anssi Ruopuro 38 bogeypisteellä.

 

 

26.5. PME:n Särkänniemipäivä Tampereella

Aika: 26.5.2013

Paikka: Tampere - Särkänniemi

 

18.7. Heinolan Kesäteatteri - Diivat

Torstaina 18.7. klo 19:00

Heinolan kesäteatterin tämän kesän esitys on Jaakko Saariluoman ohjaama Diivat; Komedia täynnä täpäriä tilanteita, nasevaa sanailua sekä riemukasta irrottelua Piukat paikat -elokuvan tyyliin.

Näytelmä kertoo huono-onnisista näyttelijöistä, jotka kiertelevät 1950-luvun Yhdysvaltoja esittämässä kahden hengen Shakespeare-koostettaan. Suosio ei ole suurta, joten köyhät taiteilijat innostuvat kun kuulevat, että kuolemaisillaan oleva rikas nainen etsii kahta sukulaistaan.Valitettavasti sukulaiset ovat naisia, mutta sehän ei näyttelijöitä lannista. Kommellusten ja yhteensattumien summa huipentuu vauhdikkaassa shakespearelaisessa hengessä.

Rooleissa mm. Vesa Vierikko, Eero Saarinen, Puntti Valtonen, Sari Havas, Pekka Strang, Iikka Forss, Helena Vierikko, Rea Mauranen

 

20.7. Porin Jazz

 

Kestävän johtajuuden koulutusohjelma

 

SEFE järjestää yhteistyössä Lahden Nuorkauppakamarin ja Lahden Seudun Ekonomien kanssa Kestävän johtajuuden koulutusohjelman.

Kestävä johtajuus - koulutusohjelmassa keskitytään tekemällä oppimiseen. Viiden moduulin aikana käydään Learning by Doing – metodilla läpi itsensä johtaminen, Ihmisten johtaminen, kestävän tuloksen johtaminen, kestävän menestyksen johtaminen ja tulevaisuuden johtaminen.


Intensiivinen koulutus antaa osallistujalle tiedot ja taidot itsensä kehittämiseen, tavoitteena kestävät tulokset. Lyhyiden teoriaosuuksien jälkeen käsiteltävä aihe käydään läpi harjoitusten kautta. Harjoituksista saadaan palautetta sekä reflektoidaan käsitelty kohta oman arjen tekemisen ja kehittymisen kautta.

Koulutus on kansainvälisillä kentillä testattu ja nuorkauppakamarin kokeneimpien kouluttajien laatima.

Lämpimästi tervetuloa kehittymään! Voit osallistua joko kaikkiin tai vain yksittäisiin iltoihin.

20.2.2013 Itsensä johtaminen
20.3.2013 Ihmisten johtaminen
15.5.2013 Yhteiskuntavastuun johtaminen
18.9.2013 Menestyksen johtaminen
20.11.2013 Tulevaisuuden johtaminen

Aika: klo 17.30 – 20.00

Paikka: Koulutustila ”Kuusenlatva” Lahden Kansantalolla, sisäänkäynti ”Kinoiiris”, Saimaankatu 12

Hinta: SEFEn jäsenille maksuton, no show 50 euroa

 

1.5.2013 Akateeminen vappu 

Perinteinen vapputapahtuma pidettiin Karirannassa.

Lisäksi vappuohjelmaan kuului vappubuffet klo 14:30 Sokos Hotel Lahden Seurahuoneella.

21.3.2013 Yritysvierailu Harwallilla ja sääntömääräinen tilikokous

Viime vuoden johtakunnalle myönnettiin vastuuvapaus, sääntömuutosehdotus meni läpi ja saimme mukavaa tietoa Harwallin toiminnasta.

14.3.2013 Kuoharin maistijaiset

Maistelimme ihania erilaisia kuohareita moneen eri makuun.

12.1.2013 Hiihtokoulu Tapanilan hiihtomajalla

Lahden Hiihtoseuran hiihtospesialistin neuvot ja vinkit tulivat tarpeeseen!

13.12.2012 Kokkaa Marttojen kanssa

Joulukuussa ekonomit pääsivät kokkailemaan Marttojen kanssa kauden juhliin sopivia pikkumaistuvia. Illan teemana olivat  'Suomalaiset tapakset glögin seuraksi ja Uuden vuoden pöytään'.  Illan aikana valmistettiin, ja mös maistettiin, muikkuja konjakissa, punajuuriherkkua, minisarvia, poro-rieskarullia, tuulihattuja ja muita herkkuja.

21.11.2012 Sano se lyhyesti!

Useimmat meistä kirjoittavat työssään tiedotteita, artikkeleita, puheita, markkinointitekstiä jne. Sanoja vaan tahtoo olla liikaa. Lyhyesti sanomisen taitoa voi kuitenkin opetella. Kirjoittamista Lahden Kansanopistolla opettava Leena Mattila veti ekonomeille iltakurssin lyhyesti sanomisen taidosta.

 

13.11. 2012 UUSI JAMES BOND: SKYFALL 007 + SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS TIISTAINA

Syyskokouksen pidimme vauhdikkaissa merkeissä lähes uunituoreen James Bond-elokuvan seurassa.

 

24.10.2012 Moderni asiakastyö - uuden ajattelun alku!

Lahden Seudun Ekonomit sai vieraaksi Jukka Rantalan Balentor Oy:sta. Hän kertoi asiakastyön uusista tuulista kahdesta eri näkökulmasta:

1. Uusasiakashankinta – määrän, suunnan ja laadun uudet määritelmät

2. Asiakastiedosta asiakasymmärrykseen

 

6.10.2012 Pelicans - Saipa

Ekonomit kannustivat Pelicansin voittoon tutusta aitiosta.

 

20.9. TALOUSJOHTAMINEN MUUTOKSESSA - OTATKO HAASTEEN VASTAAN?

Talousjohtamisen roolin muuttumisesta on viimeisen 10 vuoden aikana kirjoitettu ja keskusteltu paljon, mutta tutkimusten mukaan saavutetut tulokset eivät ole häikäiseviä. Pitääkö siis vaihtaa koko talousosasto, sen järjestelmät ja prosessit, vai onko jotain muuta tehtävissä ?
 
Näitä kysymyksiä pohdittiin Kemppi Oy:n Master-auditiorissa.

 

7.9. 2012 HAIR

Lahden Seudun Ekonomit ry:n syyskausi käynnistyi Hair-musikaalin merkeissä Lahden kaupunginteatterissa.  Rockia, Rauhaa ja Rakkautta tulvillaan olevan näytelmän lavalla nähtiin mm. koko kansan tuntema Hector.